Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Puli-Pola
Ispitan 31-godišnjak i doneseno rješenje o provođenju istrage

Nakon što je Policijska uprava istarska podnijela kaznenu prijavu protiv hrvatskog državljanina (1984.), Općinsko državno odvjetništvo u Puli-Pola je 23. srpnja 2016. provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenika i donijelo rješenje o provođenju istrage zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela trgovanja ljudima iz čl. 106. st. 1. Kaznenog zakona u stjecaju s kaznenim djelima protupravnog oduzimanja slobode iz čl. 136. st. 2. i 3. KZ-a i teške tjelesne ozljede iz čl. 118. st. 1. KZ-a. (26. 7. 2016.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik od 2015. godine do 17. srpnja 2016. u Poreču; u nakani da hrvatskoj državljanki (1973.) protupravno ograniči slobodu kretanja i teško ju tjelesno ozlijedi te da bez naknade za njega obavlja poslove u kuhinji i kateringu radi otplate neodređenog duga; psihički je i fizički zlostavljao, udarao je po licu i tijelu, nanosio joj ubodne rane nožem. Osnovano se sumnja da joj je leđa polio solnom kiselinom, zatvarao ju po pet-šest dana u skladište gdje je spavala na podu, držao pod nadzorom njen mobitel i prijenosno računalo, te da ju je 17. srpnja 2016. udario više puta uslijed čega je pala na pod i zadobila teške tjelesne ozljede (prijelom rebara i čeljusti).
Sucu istrage Županijskog suda u Puli-Pola podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. t. 2. i 3. ZKP-a) koji je sudac istrage prihvatio uz jamstvo od 80.000,00 kuna.