Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Puli-Pola
Donijeto rješenje o provođenju istrage protiv 32-godišnjaka

Nakon što je Policijska postaja Pula podnijela kaznenu prijavu protiv hrvatskog državljanina (1983.) Županijsko državno odvjetništvo u Puli-Pola je 25. travnja 2015. donijelo rješenje o provođenju istrage zbog dva kaznena djela protiv imovine, i to zbog razbojništva iz čl. 230. st. 1. i 2. Kaznenog zakona i razbojništvo u pokušaju iz čl. 230. st. 1. i 2. u svezi s čl. 34. KZ-a. (27. 4. 2015.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik oko 18,20 sati 16. veljače 2015. uz uporabu pištolja od djelatnice poslovnice jedne sportske kladionice u Puli zatražio da mu preda novac te mu je ona u strahu za svoj život predala novac iz dnevnog pologa. Osnovano se sumnja da je okrivljenik istog dana oko 18,44 sati u privatnoj ljekarni u Puli; u namjeri da dođe do novca; držeći pištolj u ruci zatražio od djelatnice ljekarne da mu preda novac, no ona je, iako je bila u strahu za svoj život, zatražila pomoć od muškarca koji je bio u ljekarni i koji je okrivljeniku zaprijetio da će zvati policiju nakon čega je okrivljenik odustao od nakane.
Ovo je državno odvjetništvo podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Puli-Pola prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja djela (čl. 123. st. 1. toč. 3. ZKP-a) koji je sudac istrage usvojio.