Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Puli-Pola
Ispitan 35-godišnjak i predloženo određivanje istražnog zatvora

Nakon što je Policijska postaja Umag-Umago 25. kolovoza 2016. podnijela kaznenu prijavu protiv državljanina Bosne i Hercegovine (1981.), Općinsko državno odvjetništvo u Puli-Pola je istog dana provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenika zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela teške tjelesne ozljede iz čl. 118. st. 1. Kaznenog zakona. (29. 8. 2016.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 23. kolovoza 2016. oko 15,30 sati u Novigradu; nakon verbalnog sukoba s oštećenikom; zadao mu šakama više udaraca, a kad se oštećenik počeo udaljavati preko pješačkog prijelaza, osumnjičenik je; u cilju da ga teško tjelesno ozlijedi; osobnim vozilom marke Mercedes ML naglo ubrzao vožnju prema njemu te mu kotačem prešao preko gležnja desne noge i pritom ga srušio na tlo. Osnovano se sumnja da je, s istim ciljem, zaustavio vozilo i izašao iz njega a u daljnjem napadu su ga spriječili prolaznici. Oštećenik je zadobio tešku tjelesnu ozljedu u vidu višestruke frakture desnog gležnja.
Sucu istrage je podnesen prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od bijega (čl. 123. st.1. t. 1. Zakona o kaznenom postupku) koji je sudac istrage prihvatio uz jamstvo od 200.000,00 kuna.