Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Puli-Pola
Ispitan 25-godišnjak i doneseno rješenje o provođenju istrage

Nakon što je Policijska uprava istarska podnijela kaznenu prijavu protiv državljanina Velike Britanije (1991.), Općinsko državno odvjetništvo u Puli-Pola je 30. kolovoza provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenika te donijelo rješenje o provođenju istrage zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv javnog reda prisilom prema službenoj osobi u pokušaju iz čl. 314. st.1. i 2. u svezi s čl. 34. Kaznenog zakona u stjecaju s kaznenim djelom protiv života i tijela teškom tjelesnom ozljedom iz čl. 118. st.1. KZ-a. (31. 8. 2016.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 28. kolovoza 2016. unutar kruga zdravstvene ustanove; tijekom postupanja policijskih službenika temeljem Zakona o zaštiti osoba s duševnim smetnjama i Naputka o postupanju policije u dovođenju osobe s duševnim smetnjama u psihijatrijsku ustanovu; prilikom njegova dovođenja u tu ustanovu radi smještaja i pregleda, u službenom vozilu napao policijske službenike udarajući ih nogama i glavom te gurajući ih cijelim tijelom a sve kako bi spriječio policijske službenike u obavljanju navedene radnje i teško ih tjelesno ozlijedi. Policijski službenici su ga uspjeli svladati pri čemu su dvojica policajca zadobila tjelesne ozljede, a jedan policajac tešku tjelesnu ozljedu (prijelom disfalange petog prsta desne šake).
Sucu istrage podnesen je prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od bijega (čl. 123. st.1. t. 1. Zakona o kaznenom postupku) koji je sudac istrage prihvatio uz određivanje novčanog jamstva.