Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Puli–Pola
Ispitan 53-godišnjak zbog prijetnje i određen istražni zatvor

Nakon što je Policijska postaja Pula-Pola podnijela kaznenu prijavu, Općinsko državno odvjetništvo u Puli-Pola je 2. studenog 2020. provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja 53-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio jedno kazneno djelo protiv osobne slobode prijetnjom iz čl. 139. st. 2. i 3. Kaznenog zakona. (3. 11. 2020.)

Osnovano se sumnja da je 53-godišnjak 1. studenog 2020. oko 17,55 sati u Puli, nakon što je prethodno narušavao javni red i mir u jednom ugostiteljskom objektu, zbog čega je zatražena intervencija policije, po dolasku policijskih službenika PP Pula-Pola, nastavio vikati i odbio dati osobnu iskaznicu te vrijeđao policijske službenike pogrdnim riječima. Osnovano se sumnja i da je prišao jednom policijskom službeniku te mu, u cilju da ga ustraši i uznemiri, uputio ozbiljne prijetnje.
Općinsko državno odvjetništvo u Puli–Pola je, nakon provedenog ispitivanja, 3. studenog 2020. podnijelo Županijskom sudu u Puli-Pola prijedlog da se protiv okrivljenika odredi istražni zatvor zbog osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da će okrivljenik ponoviti kazneno djelo (čl. 123. st. 1. t. 3. Zakona o kaznenom postupku). Sudac istrage Županijskog suda u Puli-Pola prihvatio je prijedlog državnog odvjetništva te je protiv okrivljenika određen istražni zatvor u trajanju od mjesec dana prema predloženoj osnovi.