Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Puli-Pola
Podignuta optužnica protiv 55-godišnjaka zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari

Općinsko državno odvjetništvo u Puli-Pola je, nakon dovršenog istraživanja, podiglo optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1963.) zbog počinjenja kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari iz čl. 331. st. 1. i 3. Kaznenog zakona. (4. 6. 2018.)

Optužnicom se okrivljenika tereti da je 28. veljače 2018. na svom posjedu u Kanfanaru, bez ovlasti i protivno Zakonu o oružju, držao strojnicu MGV 176 s prigušivačem i spremnikom, 21 ručnu bombu, četiri elektronske sklopke s tajmerom, dva pištoljska spremnika streljiva, jedan vježbovni 24-satni upaljač, dvije detonatorske kapsule, dva sporogoreća štapina dužine 140cm i 211cm, dva komada gospodarskog eksploziva, 27 cijelih i jednu polovicu trotilskih metaka od 200 grama, jedan trotilski metak od 100 grama i 691 komad streljiva različitih kalibra.
U optužnici je predloženo da se produlji istražni zatvor koji je određen protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. t. 3. Zakona o kaznenom postupku).