Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Puli-Pola
Donijeto rješenje o provođenju istrage protiv 20-godišnjaka

Nakon što je Policijska postaja Poreč podnijela kaznenu prijavu protiv državljanina Republike Hrvatske (1995.), Županijsko državno odvjetništvo u Puli-Pola je donijelo rješenje o provođenju istrage zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv imovine razbojničkom krađom iz čl. 231. st. 1. i 2. Kaznenog zakona. (7. 9. 2015.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik od 23,00 do 23,29 sati 5. rujna 2015. u Poreču, zajedno s još jednim za sada nepoznatim počiniteljem; u nakani da dođe do većeg iznosa novca; uporabom prikladnog alata demontirao zaštitne rešetke prozora prostorije trezora jednog trgovačkog centra a potom razbio staklo na toj prostoriji i ušao te uzeo i za sebe zadržao novac. Kada je u tu prostoriju ušao djelatnik centra, 20-godišnjak je u namjeri da ga spriječi u uzimanju novca, viknuo drugom za sada nepoznatom počinitelju da puca jer će ga uhvatiti. Drugi je počinitelj povikao da će pucati a zaposlenik je pobjegao u strahu da ga ne ozlijedi, nakon čega su obojica počinitelja pobjegli odnijevši otuđenu veliku količinu novca.
Ovo državno odvjetništvo je podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Puli-Pola prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti da će ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke i zbog osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da će ponoviti kazneno djelo (čl. 123. st.1. toč. 2. i 3. ZKP-a), a koji je sudac istrage prihvatio te odredio istražni zatvor okrivljeniku u trajanju od mjesec dana.