Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Puli-Pola
Podignuta optužnica protiv 22-godišnjaka i 23-godišnjaka

Općinsko državno odvjetništvo u Puli-Pola je, nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Puli optužnicu protiv državljanina Republike Hrvatske (1993.) zbog počinjenja kaznenog djela osobito teške tjelesne ozljede iz čl. 119. st. 1. u svezi čl. 118. st. 1. KZ-a u stjecaju s kaznenim djelom nepružanja pomoći iz čl. 123. st. 2. KZ-a te protiv državljanina Republike Hrvatske (1992.) zbog počinjenja kaznenog djela nepružanja pomoći iz čl. 123. st. 1. KZ-a. (7. 12. 2015.)

Optužnicom se 22-godišnjaka tereti da je oko 22,00 sata 17. kolovoza 2015. na plaži u naselju Moela u Umagu; s ciljem da teško tjelesno ozlijedi 36-godišnjaka; olako držeći da njegov život neće biti doveden u opasnost, dva puta ga zatvorenom šakom udario u glavu zbog čega je ovaj pao i glavom udario u betonsku podlogu plaže. Dok je oštećenik ležao na betonskoj podlozi, 22-godišnjaka se tereti da ga je nogom snažno udario i nagazio u predjelu glave uslijed čega je 36-godišnjak ostao nepomično ležati na podu zadobivši ozljede koje u svojoj ukupnosti predstavljaju osobito tešku tjelesnu ozljedu, te se potom, potom svjestan oštećenikovih ozljeda, udaljio se s mjesta događaja bez da mu je pružio pomoć. Ujedno, 23-godišnjaka se tereti da, iako je vidio što se dogodilo između 22-godišnjaka i 36-godišnjaka te da je ozlijeđeni ostao ležati na tlu u nesvijesti, udaljio se zajedno s 22-godišnjaka s mjesta događaja bez da je pružio pomoć ozlijeđenom.
U optužnici je predloženo produljenje istražnog zatvora protiv 22-godišnjaka temeljem odredbi čl. 123. st. 1. toč. 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku.