Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Puli-Pola
Podignuta optužnica protiv 28-godišnjaka zbog teške krađe

Općinsko državno odvjetništvo u Puli-Pola podiglo je optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1988.) zbog osnovane sumnje na počinjenje produljenog kaznenog djela teške krađe iz čl. 229. st. 1. toč. 6. u vezi sa čl. 228. st. 1. i čl. 52. Kaznenog zakona. (8. 3. 2016.)

Okrivljenika se tereti da je od 15. studenog 2015. do 16. veljače 2016.; kako bi neosnovano došao do novca; u Potpićnu, Taru, Tinjanu, Kaldiru, Ceru, Svetvinčentu, Svetom Lovreču i Cerovlju provaljivanjem ušao u prostore crkvi i iz njih uzeo različite svote novaca. Ujedno, tereti ga se i da je u tom razdoblju u Labincima, Svetom Lovreču, Dolenjoj Vasi i Pazu pokušao provaljivanjem ući u crkve kako bi došao do novca ali u tome nije uspio, te da je u Žminju, Vižinadi, na području "Božjeg polja" kod Vižinade i Boljunu provaljivanjem ušao u prostore crkvi, ali iz njih ništa nije uzeo.
U optužnici je predloženo da se produlji istražni zatvor koji je određen protiv okrivljenika zbog opasnosti od  ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. t. 3. Zakona o kaznenom postupku).