Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Puli-Pola
Doneseno rješenje o provođenju istrage protiv 22-godišnjaka

Županijsko državno odvjetništvo u Puli-Pola donijelo je rješenje o provođenju istrage te je ispitalo 22-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine zbog postojanja osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv života i tijela pokušajem ubojstva iz članka 110. u svezi s člankom 34. Kaznenog zakona/11. (10. 2. 2020.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 22-godišnjak 8. veljače 2020. u Puli, u stanu 24-godišnjeg hrvatskog državljanina, nakon verbalne prepirke i fizičkog međusobnog razračunavanja, u nakani da usmrti 24-godišnjaka, neutvrđenim ga oštrim predmetom uboo nekoliko puta u predjelu prsišta i ramena, te mu zadao više posjekotina i razderotina. Oštećeni 24-godišnjak zadobio je ozljede opasne po život, a život mu je spašen pruženom hitnom medicinskom pomoći. 
Županijski sud u Puli-Pola prihvatio je prijedlog Županijskog državnog odvjetništva u Puli-Pola i odredio istražni zatvor protiv 22-godišnjeg okrivljenika zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točke 1. i 3. Zakona o kaznenom postupku).