Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Puli-Pola
Doneseno rješenje o provođenju istrage protiv dvojice okrivljenika

Nakon što je Policijska uprava istarska podnijela kaznenu prijavu protiv državljanina Bosne i Hercegovine (1989.) i državljanina Republike Hrvatske (1986.), Općinsko državno odvjetništvo u Puli-Pola je 10. studenog 2016. provelo dokazne radnje prvog ispitivanja osumnjičenika te donijelo rješenje o provođenju istrage zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz čl. 190. st. 1. i 2. Kaznenog zakona. (11. 11. 2016.)

Postoji osnovana sumnja da su okrivljenici tijekom 2016. godine u Puli; protivno čl. 3. st. 1. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga; radi daljnje neovlaštene prodaje, iz Kine, od pošiljatelja sa sjedištem u Šangaju, nabavili 254 grama droge 4-metil-N-etilnorpentedron zapakirane u paketu (droga se nalazi na Popisu psihotropnih tvari i biljaka u skupini katinoni).
Sucu istrage Županijskog suda u Puli-Pola podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv prvookrivljenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. t. 2. i 3. ZKP-a) koji je sudac istrage prihvatio uz jamstvo od 100.000,00 kuna. Okrivljenom hrvatskom državljaninu, ovo je državno odvjetništvo naložilo mjere opreza zabrane posjećivanja određenog mjesta ili područja i zabrane približavanja određenoj osobi i zabranom uspostavljanja ili održavanja veze s određenom osobom iz čl. 98. st. 2. toč. 4. i 5. ZKP-a.