Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Puli-Pola
Podignuta optužnica protiv 54-godišnjaka zbog više kaznenih djela

Općinsko državno odvjetništvo u Puli-Pola je, nakon dovršene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Puli-Pola optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1963.) zbog počinjenja kaznenog djela teške tjelesne ozljede iz čl. 118. st. 1. i 2. Kaznenog zakona, dva kaznena djela prijetnje iz čl. 139. st. 2. i 4. KZ-a, kaznenog djela protupravnog oduzimanja slobode iz čl. 136. st. 1. i 3. KZ-a i kaznenog djela tjelesne ozljede iz čl. 117. st. 1. i 2. KZ-a. (14. 12. 2017.)

Optužnicom se okrivljenika tereti da je 26. srpnja 2017. u jednom restoranu u Umagu, zatvorenim šakama i nogama višestruko udario u glavu i po tijelu svoju bivšu izvanbračnu suprugu uslijed čega je zadobila tešku tjelesnu ozljedu. Tereti ga se da je 8. rujna 2017. u Umagu svojoj bivšoj izvanbračnoj supruzi prijetio usmrćenjem nje i njenih roditelja.
Ujedno, tereti ga se da je u večernjim satima 12. rujna 2017. u Umagu, svojoj bivšoj izvanbračnoj supruzi prislonio na lice neutvrđeno sredstvo uslijed čega je izgubila svijest, a potom ju je u unutrašnjost jednog restorana gdje joj je svezao ruke i noge ljepljivom vrpcom i ošišao joj kosu. Kad se žrtva probudila, tereti ga se da ju je otvorenim dlanovima udarao po licu, a potom i zatvorenim šakama uslijed čega je gubila svijest i zadobila tjelesne ozljede. Ujedno, protivno njezinoj volji, nije ju puštao iz restorana naredivši joj da ne smije govoriti  što ona zbog straha za svoj život nije ni činila. Tereti ga se da ju je u restoranu držao do 15. rujna 2017. kada ju je pustio zaprijetivši joj usmrćenjem ako ga prijavi policiji.
U optužnici je predloženo produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. t. 3. ZKP-a).