Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Puli-Pola
Ispitan 22-godišnjak zbog izazivanja prometne nesreće

Nakon što je Postaja prometne policije Pula-Pola podnijela kaznenu prijavu protiv hrvatskog državljanina (1994.) te nakon što je na zahtjev Općinskog državnog odvjetništva u Puli-Pola od 15. travnja 2016. osumnjičenik uhićen i doveden pritvorskom nadzorniku, Općinsko državno odvjetništvo u Puli-Pola provelo je dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenika zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće iz članka 227. st. 1. Kaznenog zakona. (18. 4. 2016.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 3. prosinca 2016. oko 4,25 sati, na kolniku ceste B-8 između prometnih čvorova Lupoglav i Cerovlje upravljao teretnim automobilom bez položenog vozačkog ispita za samostalno upravljanje vozilima B kategorije te je u organizmu imao koncentraciju od najmanje 1,02 g/kg alkohola u organizmu i bio pod utjecajem tvari MDMA, MDA, tetrahydrocannabinola i klozapina. Osnovano se sumnja da je svjestan da takvim ponašanjem može ugroziti sigurnost drugih sudionika u prometu pa pristajući na navedeno; protivno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama; u zavoju ulijevo zbog vožnje pod utjecajem alkohola i droga te uslijed neprilagođene brzine vozila, izgubio nadzor nad vozilom uslijed čega je došlo do udara u stijenu i prevrtanja vozila. Tom je prilikom suvozač ispao iz teretnog automobila i zadobio teške tjelesne ozljede.
Sucu istrage Županijskog suda u Puli-Pola podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. t. 3. ZKP-a) koji je sudac istrage prihvatio.