Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Puli-Pola
Donijeto rješenje o provođenju istrage protiv 56-godišnjaka

Nakon što je Policijska postaja Pula podnijela kaznenu prijavu protiv državljanina Republike Hrvatske (1959.), Županijsko državno odvjetništvo u Puli-Pola je donijelo rješenje o provođenju istrage zbog kaznenog djela protiv života i tijela ubojstva u pokušaju iz čl. 110. u svezi s čl. 34. Kaznenog zakona. (21. 12. 2015.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik oko 3,00 sata 20. prosinca 2015. u Maksimilijanovoj ulici u Puli; u nakani da hrvatskog državljanina (1990.) liši života; kuhinjskim ga nožem uboo u predjelu trbuha nanijevši mu pritom osobito tešku i po život opasnu ozljedu (ubodna rana trbuha i perforirajuća ozljeda želuca). Do smrtnog ishoda nije došlo zbog pravovremene pružene liječničke pomoći.
Ovo državno odvjetništvo podnijelo je sucu istrage Županijskog suda u Puli-Pola prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti da će ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke (čl. 123. st. 1. toč. 2. ZKP-a). Sudac istrage je prijedlog prihvatio i odredio istražni zatvor okrivljeniku u trajanju od mjesec dana.