Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Puli-Pola
Ispitan okrivljenik zbog osobite teške tjelesne ozljede

Nakon što je Policijska uprava istarska podnijela kaznenu prijavu protiv hrvatskog državljanina (1982.), Općinsko državno odvjetništvo u Puli-Pola je provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenika te donijelo rješenje o provođenju istrage zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela osobite teške tjelesne ozljede iz čl. 119. st. 1., 2. i 3. u svezi s čl. 118. st. 1. Kaznenog zakona. (22. 5. 2015.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 19. svibnja 2015. u Puli, tijekom policijskog postupanja prema 29-godišnjaku; u cilju da ga teško tjelesno ozlijedi, a pristajući da mu nanese ozljede opasne po život; udario ga nogom u predjelu licu pri čemu je ovaj pao i zatiljkom udario u tlo te pritom zadobio ozljede opasne po život.
Radi objektivnog informiranja javnosti, iz dosad prikupljenih obavijesti i provedenih dokaznih radnji ne proizlazi da bi u trenutku zadobivanja udarca 29-godišnjak na bilo koji način ometao ili sprečavao postupanje djelatnika policije.
Ovo je državno odvjetništvo podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Puli-Pola prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke (čl. 123. st. 1. t. 2. ZKP-a) koji je sudac istrage usvojio.