Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Puli-Pola
Podignuta optužnica protiv 45-godišnjaka zbog ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Puli-Pola podiglo je pred Županijskim sudom u Puli-Pola optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1970.) zbog počinjenja kaznenog djela ubojstva iz čl. 110. Kaznenog zakona i kaznenog djela krađe iz čl. 228. st. 1. Kaznenog zakona na štetu 65-godišnjeg hrvatskog državljanina. (24. 6. 2015.)

Optužnicom se okrivljenika tereti da je oko 16,00 sati 26. siječnja 2015. u stanu; s ciljem da usmrti 65-godišnjaka; više ga puta uboo nožem u predjelu glave i tijela nanijevši mu osobito tešku tjelesnu ozljedu uslijed koje je 65-godišnjak preminuo iskrvarenjem. Tereti ga se da je potom, u nakani da dođe do svih vrijednih stvari, za sebe uzeo i zadržao oštećenikovu torbicu s najmanje dvije tisuće kuna i mobitel te zlatni nakit iz stana u vrijednosti od 12.000,00 kuna.
Protiv okrivljenika je predloženo produljenje istražnog zatvora zbog opasnosti od bijega, temeljem čl. 123. st. 1. toč. 1. ZKP-a, što je Županijski sud u Puli-Pola prihvatio te je doneseno rješenje o produljenju istražnog zatvora okrivljeniku.