Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Puli-Pola
Ispitan 19-godišnjak i doneseno rješenje o provođenju istrage

Županijsko državno odvjetništvo u Puli-Pola je 23. studenog 2017. provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja 19-godišnjeg državljanina Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine te je 24. studenog 2017. donijelo rješenje o provođenju istrage zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo protiv imovine razbojništvom iz čl. 230. st. 2. Kaznenog zakona. (24. 11. 2017.)

Postoji osnovana sumnja da je 17. studenog 2017. oko 19,15 sati u Kašteliru; u cilju da se protupravno imovinski okoristi; ušao u trgovinu mješovite robe u vlasništvu trgovačkog društva, maskiran s crnom "fantomkom" na glavi u vrijeme dok je prodavačica bila za pultom i zatražio da mu preda novac istovremeno joj prijeteći nožem kojeg je imao u ruci. Prodavačica mu, u strahu za svoj život, nije pružila otpor već mu je rekla da sam uzme novac iz registar blagajne, što je on i učinio odnosno otvorio je registar blagajnu ključem koji je bio u bravi ladice te uzeo i za sebe zadržao 5.715,00 kuna.
Županijski sud u Puli-Pola je temeljem prijedloga Županijskog državnog odvjetništva u Puli-Pola odredio istražni zatvor protiv okrivljenika zbog opasnosti od bijega (čl. 123. st. 1. t. 1. Zakona o kaznenom postupku), a kao zamjenu za mjeru istražnog zatvora po prijedlogu Županijskog državnog odvjetništva u Puli-Pola određeno je jamstvo u iznosu od 50.000,00 kuna.