Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Puli-Pola
Određen istražni zatvor protiv 45-godišnjaka

Županijsko državno odvjetništvo u Puli-Pola zaprimilo je kaznenu prijavu s prilozima protiv 45-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela ubojstva iz čl. 110. Kaznenog zakona i kaznenog djela krađe iz čl. 228. st. 1. Kaznenog zakona. (28. 1. 2015.)

Protiv okrivljenika je donijeto rješenje o provođenju istrage zbog osnovane sumnje da je u popodnevnim satima 26. siječnja 2015. u stanu u Fažani (Puljska cesta); s ciljem da usmrti 66-godišnjeg hrvatskog državljanina M. P.; više ga puta ubo nožem u predjelu glave i tijela, nanijevši mu više ozljeda uslijed kojih je M. P. preminuo. Osnovano se sumnja da je, nakon što ga je usmrtio; u nakani da dođe do svih vrjednijih stvari; za sebe uzeo i zadržao torbicu i neutvrđenu količinu zlatnog nakita.
Protiv okrivljenika je podnijet prijedlog sucu istrage Županijskog suda u Puli-Pola za određivanje istražnog zatvora koji je sudac istrage prihvatio te je donio rješenje o određivanju istražnog zatvora okrivljeniku u trajanju od jednog mjeseca.