Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Puli-Pola
Donijeto rješenje o provođenju istrage protiv 30-godišnjaka

Nakon što je Policijska uprava istarska podnijela kaznenu prijavu protiv hrvatskog državljanina (1986.), Općinsko državno odvjetništvo u Puli-Pola je provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenika te donijelo rješenje o provođenju istrage zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela razbojničke krađe iz čl. 231. st. 1. KZ-a u stjecaju s kaznenim djelom narušavanja nepovredivosti doma i poslovnog prostora iz čl. 141. st. 1. KZ-a. (30. 3. 2016.)

Postoji osnovana sumnja da je 30-godišnjak 25. ožujka 2016. oko 14,00 sati, u jednoj trgovini u Puli, stavio u džepove jakne kozmetičke preparate, a nakon što ga je na izlazu zaustavio zaštitar; u cilju da zadrži oduzete predmete; rukama je odguravao zaštitara i tako pobjegao. Postoji osnovana sumnja i da je kasnije istog dana u Puli, bez dopuštenja vlasnika, u potrazi za jednom osobom, nasilno ušao u tuđi stan i pretražio ga.
Sucu istrage Županijskog suda u Puli-Pola podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. t. 3. ZKP-a) koji je sudac istrage prihvatio.