Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Puli–Pola
Ispitan 33-godišnjak, određen istražni zatvor i donijeto rješenje o provođenju istrage

Nakon što je Policijska uprava istarska podnijela kaznenu prijavu, Općinsko državno odvjetništvo u Puli–Pola provelo je dokaznu radnju prvog ispitivanja makedonskog državljanina (1986.) te je 30. siječnja 2019. donijelo rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenika zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo protiv zdravlja ljudi neovlaštenom proizvodnjom i promet drogama iz čl. 190. st. 2. Kaznenog zakona. (1. 2. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 28. siječnja 2019. oko 14,10 sati na peronu autobusnog kolodvora u Puli,u ruksaku kojeg je neposredno prije preuzeo od vozača autobusa domaćeg autoprijevoznika redovne linije Zagreb-Rovinj-Pula; protivno odredbi čl. 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga; u nakani daljnje prodaje i pribavljanja protupravne imovinske koristi, neovlašteno kod sebe držao jedan paket sa sadržajem 1045 grama droge heroin, a koja se nalazi na popisu droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti droga te tvari koje se mogu uporabiti za izradu droga.
Općinsko državno odvjetništvo u Puli–Pola je 30. siječnja 2019. podnijelo prijedlog Županijskom sudu u Puli-Pola da se odredi istražni zatvor protiv okrivljenika zbog osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da će okrivljenik pobjeći (čl. 123. st. 1. t. 1. Zakona o kaznenom postupku) uz mogućnost jamstva u iznosu od 200.000,00 kuna. Sudac istrage Županijskog suda u Puli-Pola prihvatio je u cijelosti prijedlog i odredio istražni zatvor protiv okrivljenika po predloženoj osnovi uz mogućnost da se istražni zatvor zamjeni jamstvom u iznosu od 200.000,00 kuna.