Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Puli-Pola
Donijeto rješenje o provođenju istrage protiv 39-godišnjaka

Nakon što je Policijska postaja Pula podnijela kaznenu prijavu protiv državljanina Republike Hrvatske (1976.) zbog kaznenog djela protiv života i tijela pokušajem ubojstva iz čl. 110. u svezi čl. 34. Kaznenog zakona, Županijsko državno odvjetništvo u Puli-Pola je 4. svibnja 2015. donijelo rješenje o provođenju istrage. (4. 5. 2015.)

Postoji osnovana sumnja da je 39-godišnjak oko 9.00 sati 3. svibnja 2015. u Puli; nakon verbalne prepirke a u nakani da hrvatskog državljanina (1975.) liši života; preklopnim nožem ga uboo u lijevu podlakticu pa ispod desnog pazuha te potom u lijevu bočnu stranu prsišta. Okrivljenik se nakon toga udaljio ostavivši oštećenika na nogostupu, a oštećenik je zadobio više ubodnih rana odnosno osobito teške i za život opasne ozljede no do smrtnog ishoda nije došlo zbog pravovremene pružene liječničke pomoći.
Ovo je državno odvjetništvo sucu istrage Županijskog suda u Puli-Pola podnijelo prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja djela (čl. 123. st.1. toč. 3. ZKP-a) koji je sudac istrage usvojio.