Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Puli-Pola
Podignuta optužnica protiv 46-godišnjakinje zbog krivotvorenja isprave i ovjeravanja neistinitog sadržaja

Općinsko državno odvjetništvo u Puli-Pola je, nakon dovršetka istraživanja, podiglo pred Općinskim sudom u Puli-Pola optužnicu protiv hrvatske državljanke (1971.) zbog počinjenja kaznenog djela krivotvorenja isprave iz čl. 278. st. 1. Kaznenog zakona i produljenog kaznenog djela ovjeravanja neistinitog sadržaja iz čl. 281. st. 1. KZ-a u vezi sa čl. 52. KZ-a. (5. 7. 2017.)

Optužnicom se okrivljenicu tereti da je 16. travnja 2012. u Puli, na poslijediplomskom doktorskom studiju; u cilju da stekne dovoljan broj ECTS bodova kako bi stekla status doktora znanosti; vijeću poslijediplomskog doktorskog studija podnijela prijavu teme doktorske disertacije, znajući da nije ispunila sve propisane obveze na studiju (obveze iz izbornog predmeta koje nose 20 ECTS bodova), pa je povjerenstvo za ocjenu teme doktorske disertacije; u uvjerenju da je ispunila sve propisane obveze; 17. svibnja 2012. izdalo izvješće da je ispunila sve uvjete potrebne za prijavu doktorske disertacije.
Tereti ju se da je potom u rujnu 2013. godine tajniku povjerenstva predala potvrdu iz koje proizlazi da je provela trideset dana kao gostujući student jednom od fakulteta drugog sveučilišta, a što nosi 20 ECTS bodova, znajući pritom da nije boravila na tom fakultetu i da podaci u potvrdi nisu točni. Okrivljenica je temeljem te potvrde ishodila upis u indeks da je ostvarila ukupno 180 ECTS-a kao dovoljan broj za stjecanje stupnja doktora znanosti. Slijedom navedenog joj je rektor sveučilišta; a nakon obrane doktorske disertacije; u uvjerenju da je ispunila sve obveze i ostvarila dovoljan broj ECTS bodova, 18. ožujka 2014. izdao potvrdu da je stekla akademski stupanj doktora znanosti.