Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Puli-Pola
Podignuta optužnica protiv 27-godišnjaka zbog šest razbojništava i pokušaja razbojništva

Općinsko državno odvjetništvo u Puli-Pola podiglo je optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1991.) zbog počinjenja šest kaznenih djela razbojništva iz članka 230. stavka 1. Kaznenog zakona i jednog kaznenog djela razbojništva u pokušaju iz članka 230. stavka 1. u svezi s člankom 34. KZ-a. (5. 7. 2018.)
Okrivljenika se tereti da je od 22. siječnja 2018. do 28. ožujka 2018., s ciljem da se neovlašteno domogne tuđeg novca, u četiri navrata na području Pule i po jednom u mjestima Cere i Šišan, maskiran s crnom potkapom s prorezima za oči tzv. fantomkom, ulazio u trgovine i prijetio zaposlenicama startnim pištoljem tzv. plašljivcem, tražeći novac kojeg bi mu one, u strahu za život, ili same predale ili bi ga on sam uzeo iz registar kasa. Tereti ga se da je na opisani način oštetio različite poslovne subjekte za ukupno 24.823,16 kuna.
Okrivljenika se tereti i da je 9. ožujka 2018. u Žminju, također maskiran, s ciljem da se domogne tuđeg novca, zaprijetio startnim pištoljem tzv. plašljivcem dvjema zaposlenicima jedne trgovine tražeći novac, ali ga je jedna od zaposlenica odgurala prema vratima pa je pobjegao.
U optužnici je predloženo da se okrivljeniku produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela (čl. 123. st. 1. t. 3. Zakona o kaznenom postupku).