Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Puli–Pola
Podignuta optužnica protiv dvojice 24-godišnjaka i podnijet prijedlog protiv 17-godišnjaka

Općinsko državno odvjetništvo u Puli–Pola je 6. rujna 2019. podiglo optužnicu protiv dvojice 24-godišnjih hrvatskih državljana i prijedlog za izricanje maloljetničke sankcije prema 17-godišnjem hrvatskom državljaninu zbog počinjenja kaznenog djela protiv života i tijela teškom tjelesnom ozljedom iz čl. 118. st. 1. i 2. Kaznenog zakona. (6. 9. 2019.)

Trojicu okrivljenika tereti se da su 21. srpnja 2019. od 07,00 do 07,10 sati u Puli (Danteov trg), prema prethodnom dogovoru i u cilju da teško povrijede građanina (1950.) svjesni da im on zbog svoje starije životne dobi ne može pružiti otpor i pobjeći od njihova napada, zamaskiranih lica odjećom i maramama, došli u neposrednu blizinu oštećenika koji je u tom trenutku sjedio za stolom. Dok je maloljetnik s palicom u ruci stajao u njegovoj neposrednoj blizini zaklanjajući mu najbliži izlaz sa terase, prvookrivljeni 24-godišnjak je, tereti ga se, više ga puta udario šakom u glavu, a kada se oštećenik ustao i krenuo bježati, drugookrivljeni 24-godišnjak je, tereti ga se, snažno bacio na njega stolicu i udario ga u ruku. Kada su ga sva trojica sustigla, drugookrivljeni 24-godišnjak ga je odgurnuo u kontejner za smeće uslijed čega je oštećenik pao na tlo, a dok je ležao na tlu, trojica okrivljenika su ga nogama udarali u tijelo. Oštećeni građanin je uslijed svih udaraca i napada zadobio teške tjelesne ozljede.
U podignutoj optužnici zatraženo je da se produlji istražni zatvor protiv dvojice 24-godišnjih okrivljenika zbog osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da će okrivljenici ponoviti kazneno djelo (čl. 123. st. 1. t. 3. Zakona o kaznenom postupku).