Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Puli–Pola
Podignuta optužnica protiv 60-godišnjakinje zbog kaznenih djela protiv braka, obitelji i djece

Općinsko državno odvjetništvo u Puli–Pola je 27. prosinca 2018. podiglo optužnicu protiv hrvatske državljanke (1958.) zbog počinjenja dvadeset i dva kaznena djela protiv braka, obitelji i djece povredom djetetovih prava iz čl. 177. st. 2. Kaznenog zakona. (9. 1. 2019.)

Okrivljenicu se tereti da je od rujna 2016. do 13. prosinca 2017. u jednoj osnovnoj školi, svjesna da svojim ponašanjem ugrožava pravilan psihički i emocionalni razvoj više maloljetnih učenika, i to u razredu u kojem je radila kao njihova učiteljica razredne nastave, te da im nanosi fizičku i emocionalnu bol i pristajući na to, tijekom školske godine 2016./2017. i prvog polugodišta školske godine 2017./2018., učestalo se neprimjereno, fizički i verbalno, ponašala prema svim učenicima. Takvo ponašanje kod svih je učenika njezinog razreda izazvalo intenzivne osjećaje straha i negativno utjecalo na njihovo samopouzdanje i sliku o sebi te sram i emocionalnu i fizičku bol.
U optužnici je predloženo da se okrivljenoj produlje izrečene mjere opreza zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 98. st. 5. u svezi sa čl. 123. st. 1. toč. 3. Zakona o kaznenom postupku).