Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Puli-Pola
Ispitan 36-godišnjak i doneseno rješenje o provođenju istrage

Nakon što je Postaja prometne policije Pula-Pola podnijela kaznenu prijavu protiv hrvatskog državljanina (1982.), Općinsko državno odvjetništvo u Puli-Pola je 6. listopada 2018. provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenika i donijelo rješenje o provođenju istrage zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz članka 227. stavka 1. i 4. Kaznenog zakona. (9. 10. 2018.)

Postoji osnovana sumnja da je 36-godišnjak 5. listopada 2018. upravljao teretnim vozilom iz smjera Fažane u smjeru Pule, protivno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, odnosno pod utjecajem alkohola (2,75 g/kg u krvi) i tijekom zabrane upravljanja vozilom dok se ne podvrgne izvanrednom liječničkom pregledu te neprilagođenom brzinom kretanja. Osnovano se sumnja da je uslijed takve vožnje udario pješakinju koja je prelazila kolnik u zoni pješačkog prijelaza, a koja je preminula uslijed zadobivenih ozljeda.
Protiv osumnjičenika je podnesen prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 2. i 3. ZKP-a) koji je sudac istrage prihvatio rješenjem.