Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu
Određen istražni zatvor protiv 64-godišnjaka zbog prisila prema pravosudnom dužnosniku

Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu je predložilo određivanje istražnog zatvora protiv hrvatskog državljanina (1949.) zbog osnova sumnje da je počinio dva kaznena djela protiv službene dužnosti prisilom prema pravosudnom dužnosniku iz čl. 312. Kaznenog zakona. (12. 9. 2013.)

Postoji osnova sumnje da je 64-godišnjak 22. kolovoza 2013., tijekom provođenja ročišta u ovršnom predmetu; u namjeri da sudskoj savjetnici ne preda ključeve brave ulaznih vrata stana, dok je bila ispred njih, u više joj navrata rekao da će ručku za otvaranje vrata spojiti na struju, te da je 9. rujna 2013. ponovno tijekom izvršenja sudskog rješenja u ovršnom predmetu; u namjeri da na njen zahtjev ne preda kopiju ključeva brave ulaznih vrata stana, u više joj navrata rekao kako neće postupiti po njenom zahtjevu, već će plinskom bocom zapaliti stan i sebe, a ona je bila ispred vrata stana.
Protiv osumnjičenika je predloženo određivanje istražnog zatvora temeljem čl. 123. st. 1. toč. 3. ZKP-a koji je određen rješenjem suca istrage 10. rujna 2013.