Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Puli-Pola
Ispitana 32-godišnjakinja i doneseno rješenje o provođenju istrage

Županijsko državno odvjetništvo u Puli-Pola ispitalo je 32-godišnju hrvatsku državljanku i donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv nje zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz članka 227. stavak 1. i 4. Kaznenog zakona. (16. 8. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljena 32-godišnjakinja 14. kolovoza 2019. upravljala osobnim automobilom kolnikom županijske ceste ŽC 5042, iz smjera trgovačkog centra prema kružnom toku Kukci (Grad Poreč-Parenzo), i to protivno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama odnosno vozila je pod utjecajem alkohola, svjesna i pristajući da takvom vožnjom može izazvati opasnost za život i tijelo drugih sudionika u prometu. Dolaskom do neposredno prije kružnog toka, osnovano se sumnja da je u blagom zavoju u lijevo svojim vozilom prešla na lijevu stranu kolnika u trenutku kad je iz suprotnog smjera motociklom nailazio 39-godišnji hrvatski državljanin s maloljetnom hrvatskom državljankom kao suvozačicom. Osnovano se sumnja da je na lijevoj strani kolnika prednjim lijevim bočnim dijelom svog vozila udarila u prednju lijevu stranu motocikla koji je uslijed udara pao na kolnik pri čemu je 39-godišnji vozač motocikla smrtno stradao od zadobivenih teških ozljeda, dok je maloljetna suvozačica zadobila osobito teške tjelesne ozljede.
Županijski sud u Puli-Pola je na temelju prijedloga Županijskog državnog odvjetništva u Puli-Pola odredio istražni zatvor protiv 32-godišnje okrivljenice zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke (članak 123. stavka 1. točke 2. Zakona o kaznenom postupku).