Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Puli-Pola
Doneseno rješenje o provođenju istrage protiv 40-godišnjaka

Županijsko državno odvjetništvo u Puli-Pola donijelo je rješenje o provođenju istrage te je ispitalo 40-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog počinjenja kaznenog djela ubojstva u pokušaju iz članka 110. Kaznenog zakona. (17. 10. 2018.)

Postoji osnovana sumnja da je 15. listopada 2018., na parkiralištu iza stambene zgrade u Ulici Ljudevita Posavskog u Puli; u nakani da liši života 53-godišnjeg hrvatskog državljanina; udario ga u predjelu glave oštrim dijelom sjekire, a kada je ponovno zamahnuo da ga udari drugi put, 53-godišnjak je uhvatio sjekiru za dršku uspjevši mu je oduzeti i time ga spriječio da ga ponovno udari sjekirom po glavi. Oštećeni 53-godišnjak zadobio je osobito teške i za život opasne ozljede, ali do smrtnog ishoda nije došlo zbog pravovremene pružene liječničke pomoći.
Županijski sud u Puli-Pola je temeljem prijedloga Županijskog državnog odvjetništva u Puli-Pola odredio istražni zatvor protiv 40-godišnjeg državljanina Republike Hrvatske zbog utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela temeljem zakonskog osnova iz članka 123. stavka 1. točke 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku.