Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Puli-Pola
Ispitan 57-godišnjak i doneseno rješenje o provođenju istrage

Županijsko državno odvjetništvo u Puli-Pola ispitalo je 57-godišnjeg državljanina Republike Hrvatske i 14. srpnja 2019. donijelo rješenje o provođenju istrage protiv njega zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela ubojstva u pokušaju iz članka 110. u svezi članka 34. u stjecaju s teškom tjelesnom ozljedom iz članka 118. stavak 2. u svezi sa stavkom  1. Kaznenog zakona i tjelesnom ozljedom iz članka 117. stavak 2. u svezi sa stavkom 1. KZ-a. (18. 7. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 12. srpnja 2019. u Puli; u stanu na prvom katu stambene zgrade u kojem živi zajedno sa svojom majkom, bratom i njegovom nevjenčanom suprugom; nakon kraće verbalne prepirke s bratom, u namjeri da ga usmrti, uzeo lovački nož kojim je snažnim zamasima zadao mu više ubodnih i reznih rana po vratu i torzu nanijevši mu tako po život opasne tjelesne ozljede. Zbog pružane hitne medicinske pomoći i nastavnog intenzivnog bolničkog liječenja oštećenik nije preminuo, a postoji osnovana sumnja i da je okrivljenik u razračunavanju nanio i tešku tjelesnu ozljedu majci koja je pokušala spriječiti njegov napad na brata, te tjelesnu ozljedu bratovoj nevjenčanoj supruzi koja je u konačnici spriječila dovršetak napada na brata.
Županijski sud u Puli-Pola je na temelju prijedloga Županijskog državnog odvjetništva u Puli-Pola odredio istražni zatvor protiv 57-godišnjeg okrivljenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela (članak 123. stavak 1. točke 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku).