Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Puli-Pola
Donijeto rješenje o provođenju istrage protiv dvojice okrivljenika

Županijsko državno odvjetništvo u Puli-Pola je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv državljanina Republike Hrvatske (1995.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela ubojstva u pokušaju iz čl. 110. u svezi s čl. 34. KZ-a/11 i državljanina Republike Hrvatske (1989.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela pomaganja u ubojstvu u pokušaju iz čl. 110. u svezi s čl. 34. i 38. KZ-a/11. (23. 3. 2015.)

Postoji osnovana sumnja da su oko 18,20 sati 20. ožujka 2015. u Poreču; ispred kbr. 22 u Decumanusovoj ulici; u cilju da liše života državljanina Republike Hrvatske (1978.); prema ranijem dogovoru, dok je drugookrivljenik na svom motoru vozio prvookrivljenika, ovaj je iz pištolja ispalio jedan hitac prema oštećeniku. Budući da se oštećenik pravovremeno izmaknuo, prvookrivljenik nije uspio u namjeri ubita ga.
Ovo je državno odvjetništvo sucu istrage Županijskog suda u Puli-Pola podnijelo prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv obojice okrivljenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke (čl. 123. st.1. toč. 2. ZKP-a) koji je sudac istrage usvojio.