Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Puli-Pola
Ispitan 29-godišnjak i određen istražni zatvor

Nakon što je Policijska postaja Pula-Pola podnijela kaznenu prijavu protiv državljanina Republike Hrvatske (1988.), Općinsko državno odvjetništvo u Puli-Pola je 22. listopada 2017. provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenika zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv osobne slobode nametljivim ponašanjem iz čl. 140. st. 1. i 2. Kaznenog zakona. (23. 10. 2017.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik od 15. srpnja 2017. do 17. listopada 2017., u Puli, želeći uspostaviti kontakt s osobom s kojom je bio u intimnoj vezi; a ujedno znajući da ona ne želi kontaktirati s njim te znajući da mu je na snazi mjera opreza zabrane približavanja i zabrane uspostavljanja i održavanja veze s njom; gotovo svakodnevno ju pratio, stajao joj ispred zgrade gdje živi i prolazio pješice pored njezinog radnog mjesta, pritom joj dobacujući razne uvrjedljive riječi.
Sucu istrage podnesen je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoka i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. t. 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku), što je sudac djelomično prihvatio i protiv osumnjičenika odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.