Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Puli-Pola
Donijeto rješenje o provođenju istrage protiv 40-godišnjaka

Nakon što je Policijska postaja Rovinj podnijela kaznenu prijavu protiv hrvatskog državljanina (1976.), Općinsko državno odvjetništvo u Puli-Pola je provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenika te donijelo rješenje o provođenju istrage zbog osnovane sumnje na počinjenje produljenog kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz čl. 190. st. 1. i 2. u svezi s čl. 52. Kaznenog zakona. (26. 2. 2016.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik od početka prosinca 2015. do 25. veljače 2016., u stanu u Rovinju-Rovigno; protivno Zakonu o suzbijanju zlouporabe droga; radi daljnje preprodaje, u kutiji za uzgoj marihuane tzv. inbox neovlašteno zasadio biljke konoplje s udjelom tetrahydrocannabinola većem od 0,3 post. Te je biljke kultivirao, ubrao i sušio te dobio ukupno 1285 grama bruto sušene biljne materije droge marihuane.
Okrivljeniku je temeljem čl. 98. st. 2. t. 3. Zakona o kaznenom postupku naložena mjera opreza redovitog javljanja Policijskoj postaji Rovinj-Rovigno jednom tjedno.