Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Puli–Pola
Ispitan 59-godišnjak i određen istražni zatvor te donijeto rješenje o provođenju istrage

Nakon što je Policijska postaja Rovinj-Rovigno podnijela kaznenu prijavu, Općinsko državno odvjetništvo u Puli-Pola je 31. srpnja provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenog državljanina Ruske Federacije (1960.) i donijelo rješenje o provođenju istrage protiv njega zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela iskorištavanja djece za pornografiju iz čl. 163. st. 1. i 2. Kaznenog zakona. (31. 7. 2019.)
Postoji osnovana sumnja da je 59-godišnjak od 20. do 29. srpnja 2019. počinio navedeno kazneno djelo na jednom bazenu u Rovinju, a snimke obnažene djece pohranjivao u memoriju svog mobilnog telefonskog uređaja.
Općinsko državno odvjetništvo u Puli–Pola podnijelo je Županijskom sudu u Puli-Pola prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da će okrivljenik ponoviti kazneno djelo (čl. 123. st. 1. t. 3. ZKP-a) te zbog opasnosti od bijega (čl. 123. st. 1. t. 1. ZKP-a). Sudac istrage Županijskog suda u Puli-Pola prihvatio je prijedlog državnog odvjetništva te je protiv okrivljenika odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana prema predloženim osnovama.