Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci
Ispitan 25-godišnjak i doneseno rješenje o provođenju istrage

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci je, po zaprimanju kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske, ispitalo uhićenog 25-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine i donijelo rješenje o provođenju istrage zbog postojanja osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela ubojstva u pokušaju iz članka 110. stavka 1. u vezi članka 34. Kaznenog zakon/11 i kaznenog djela oštećenja tuđe stvari iz članka 235 stavka 1. KZ/11. (1. 3. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 26. veljače 2019. nakon što se verbalno sukobio s vlasnikom ugostiteljskog objekta na širem području Rijeke te bio istjeran iz lokala, otišao do barake u kojoj je boravio i iz nje uzeo kuhinjske noževe te se vratio do lokala koji je u međuvremenu zatvoren. Osnovano se sumnja da je po razbijanju staklenih vrata ušao u objekt i nastavio razbijati inventar, a po dolasku vlasnika objekta je, u nakani da ga usmrti, više ga puta uboo nožem sve dok mu ih oštećenik nije istrgnuo iz ruku, a u događaju je 41-godišnji oštećenik zadobio više ubodnih rana.
Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci podnijelo je sucu istrage prijedlog za određivanjem istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od bijega i opasnosti od utjecaja na svjedoke te opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 1., 2. i 3. ZKP-a).