Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Predloženo određivanje istražnog zatvora protiv tri osobe

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske, protiv trojice hrvatskih državljana (1960., 1958. i 1989.) i jedne hrvatske državljanke (1968.) zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv pravosuđa sprječavanjem dokazivanja iz čl. 306. st. 1. Kaznenog zakona, provelo dokazne radnje njihova prvog ispitivanja. (3. 2. 2016.)
Postoji osnovana sumnja da su osumnjičenici, zajedno i dogovorno, od 26. prosinca 2015. do 27. siječnja 2016. na području grada Delnica te u Rijeci; u nakani da utječu na svjedočki iskaz oštećenika u kaznenom postupku koji se vodi protiv više osoba s kojima su rodbinski povezani; u nekoliko navrata prijetili njemu i članovima njegove obitelji pri tome mu nudeći novac ukoliko izmijeni izjavu danu na policiji. Tereti ih se da su u toj namjeri odveli oštećenika kod odvjetnika gdje mu je pročitana od ranije pripremljena izjava o tome da se događaj koji je prijavio nije uopće dogodio. Oštećenik je tu izjavu potom potpisao i ovjerio kod javnog bilježnika. 
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci je podnijet prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv troje osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke (čl. 123. st. 1. t. 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku).