Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Ispitan osumnjičenik zbog protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske protiv državljanina Kosova (1985.) zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj iz čl. 326. st. 1. Kaznenog zakona, provelo dokaznu radnje prvog ispitivanja osumnjičenika. (3. 2. 2017.)

Postoji osnovana sumnja da je 32-godišnjak 1. veljače 2017.; u cilju da se okoristi; za obećani novčani iznos od najmanje 1.000,00 eura, na autocesti u blizini graničnog prijelaza Bajakovo u Hrvatskoj preuzeo i smjestio u kombi vozilo desetoricu kosovskih državljana s kojima se vozio prema državnoj granici sa Slovenijom kako bi ilegalni migranti, izbjegavajući graničnu kontrolu, izašli iz Republike Hrvatske. Prilikom zaustavljanja kod naplatne postaje Rupa zatekli su ga i uhitili policijski službenici.
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od bijega (čl. 123. st. 1. toč. 1. Zakona o kaznenom postupku).