Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Ispitan 57-godišnjak i predloženo određivanje istražnog zatvora

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske protiv hrvatskog državljanina (1950.) zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz čl. 190. st. 2. Kaznenog zakona, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenika i donijelo rješenje o provođenju istrage. (9. 2. 2017.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 6. veljače 2017. u Rijeci, nakon što je radi daljnje prodaje nabavio drogu kokain; protivno odredbi čl. 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droge; kod sebe neovlašteno držao radi daljnje prodaje ukupno 30 grama navedene droge, koja se nalazi na Popisu droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti opojna droga te tvari koje se mogu uporabiti za izradu opojnih droga.
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. t. 3. Zakona o kaznenom postupku) koji je sudac istrage prihvatio.