Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Ispitan 46-godišnjak i doneseno rješenje o provođenju istrage

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske podnijete protiv hrvatskog državljanina (1970.) zbog postojanja osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće iz članka 272. stavak 1. i 3. Kaznenog zakona/97, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenika i donijelo rješenje o provođenju istrage. (16. 12. 2016.)

Iz izreke i obrazloženja rješenja o provođenju istrage proizlazi osnovana sumnja da se osumnjičenik u večernjim satima 15. prosinca 2006. osobnim vozilom Renault Clio uključio u promet na benzinskoj crpki INA-e u blizini mjesta Čavle na autocesti A6 i, protivno odredbi članka 49. stavak 2. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kretao zabranjenim smjerom na autocesti, pristajući da time ugrozi sigurnost drugih sudionika u prometu.
Osnovano se sumnja da je dolaskom kod KM oznake 76+600 m naišao na osobno vozilo marke Toyota Yaris kojim je propisno upravljala oštećenica koja je, kako bi izbjegla direktan sudar s njegovim osobnim vozilom, naglo skrenula u desno, uslijed čega je došlo do zanošenja njenog osobnog vozila, a potom i višestrukog prevrtanja. U navedenoj prometnoj nesreći su vozačica i njena sestra smrtno stradale dok je ostalo troje suputnika zadobilo lake tjelesne ozljede.

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijelo prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka prikrivanjem i uništenjem tragova i dokaza i utjecanjem na svjedoke (članak 123. stavak 1. točka 2. Zakona o kaznenom postupku).