Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci
Ispitan 72-godišnjak i predloženo određivanje istražnog zatvora

Županijskom državnom odvjetništvu u Rijeci dostavljena je kaznena prijava Policijske uprave primorsko-goranske protiv hrvatskog državljanina (1946.) zbog postojanja osnova sumnje da bi počinio kazneno djelo ubojstva iz članka 110. Kaznenog zakona i kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari iz članka 331. stavka 1. KZ-a. (1. 8. 2018.)

Postoji osnovana sumnja da je 72-godišnjak 31. srpnja 2018. na užem području Rijeke usmrtio hrvatsku državljanku (1963.) zadavši joj nožem više reznih i ubodnih rana u predjelu glave i tijela od kojih je ona odmah preminula. Osnovano se sumnja i da je u svojoj obiteljskoj kući držao određenu količinu vojnog streljiva, oružja i eksplozivnih naprava.
Po zaprimanju kaznene prijave, osumnjičenik je po nalogu Županijskog državnog odvjetništva u Rijeci predveden iz pritvorskog nadzora te je provedena dokazna radnja prvog ispitivanja osumnjičenika. Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci je, nakon ispitivanja, dostavilo sucu istrage Županijskog suda u Rijeci prijedlog da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke kao i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku).