Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Ispitan 36-godišnjak i 34-godišnjak i donijeto rješenje o provođenju istrage

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske protiv državljanina Bosne i Hercegovine (1981.) i hrvatskog državljanina (1982.) zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz čl. 326. st. 1. i 2. KZ-a, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenika te donijelo rješenje o provođenju istrage. (1. 9. 2017.)

Postoji osnovana sumnja da su osumnjičenici 30. i 31. kolovoza 2017., u cilju da se okoriste za novčani iznos od najmanje 1.000,00 eura, izbjegavajući mjere carinskog i policijskog nadzora, najmanje 18 migranata državljanina Afganistana prevozili u zatvorenom teretnom dijelu kombi vozila te u osobnom vozilu iz Republike Hrvatske u Republiku Sloveniju, pri čemu su prigodom prelaska preko državne granice u mjestu Žejane spriječeni po policijskim službenicima Postaje granične policije Rupa.
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci je podnijet prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv obojice osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. t. 3. Zakona o kaznenom postupku) koji je sudac istrage prihvatio.