Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Predloženo određivanje istražnog zatvora protiv dvojice osumnjičenika zbog izazivanja nereda

U Općinskom državnom odvjetništvu u Rijeci je, po zaprimanju kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske, provedena dokazna radnja prvog ispitivanja dvojice hrvatskih državljana (1999.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela izazivanje nereda iz čl. 324. st. 1. i 2. Kaznenog zakona. (19. 3. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da su osumnjičenici 16. ožujka 2019. oko 20,00 sati u Hreljinu, na parkiralištu pored nogometnog igrališta NK "Naprijed"; zajedno i po prethodnom dogovoru s još najmanje petnaest nepoznatih osoba; nakon utakmice između NK Naprijed i NK Vinodol, s nakanom ispoljavanja fizičkog nasilja prema navijačima NK Vinodol među kojima su pojedini imali obilježja navijačke skupine "Torcida", po njihovom izlasku iz ugostiteljskog objekta vrijeđali ih i napali šakama, nogama, palicama i bokserima. U događaju je jedna osoba ozlijeđena.
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. t. 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku) koji sudac istrage nije prihvatio već je osumnjičenicima odredio mjere opreza iz zakonske osnove iz članka 98. stavak 2. točka 3., 4. i 5. Zakona o kaznenom postupku.