Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Ispitan 35-godišnjak i predloženo određivanje istražnog zatvora

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske protiv hrvatskog državljanina (1982.) zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz čl. 190. st. 1., 2. i 6. Kaznenog zakona, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenika. (2. 2. 2017.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik od listopada 2016. do 1. veljače 2017. na adresi svoga prebivališta u Malom Lošinju; protivno čl. 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, neovlašteno i u nakani distribucije na ilegalno tržište droge; uzgojio tri stabljike indijske konoplje visine oko 60 cm, a koja se nalazi na Popisu droga i psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti droga te tvari koje se mogu uporabiti za izradu droga.
Osnovano se sumnja i da je u istoj nakani držao kod sebe manju količinu sasušenih cvjetnih vrhova, oko 330 grama sasušenih listova i oko 770 grama sasušenih grana indijske konoplje. Ujedno je kod osumnjičenika zatečena i oprema za uzgoj i izradu opojnih droga čija je proizvodnja i stavljanje na tržite zabranjeno.

Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. t. 3. Zakona o kaznenom postupku).