Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Predložen istražni zatvor protiv dvojice osumnjičenika zbog teških krađa

Nakon kriminalističkog istraživanja, provedenog u suradnji s državnim odvjetništvom, II. Policijska postaja Rijeka je podnijela ovom državnom odvjetništvu kaznenu prijavu protiv trinaestero hrvatskih državljana zbog postojanja osnova sumnje na počinjenje više kaznenih djela protiv imovine, i to teških krađa iz čl. 217. st. 1. Kaznenog zakona, oduzimanja tuđe pokretne stvari iz čl. 221. st. 4. KZ-a te krađe iz čl. 228. st. 1. KZ-a /2011. (4. 7. 2013.)
Postoji osnova sumnje da su osumnjičenici od veljače 2008. godine do lipnja 2009. godine na području Rijeke, Viškova, Kastva te Grižana u petnaest navrata, a nakon što su uporabom podesnih predmeta nasilno ulazili u privatne kuće i poslovne prostore tvrtki, iz istih odnosili sve pronađene vrjednije stvari, novac i zlatninu.
Kako su dvojica od prijavljenih osumnjičenika već osuđivane osobe, a kaznena djela za koja ih se sumnjiči su počinjena u dužem razdoblju pri čemu su ostvarili nepripadnu imovinsku korist od više desetaka tisuća kuna, tako je temeljem prijedloga Općinskog državnog odvjetništva u Rijeci, sudac istrage Županijskog suda u Rijeci odredio istražni zatvor protiv te dvojice osumnjičenika (1990. i 1985.) zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela te je ujedno odredio visinu jamstva.