Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Određen istražni zatvor protiv 70-godišnjaka zbog više kaznenih djela

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske protiv državljanina Republike Hrvatske (1949.) zbog osnova sumnje na počinjenje četiri kaznena djela prijetnje iz čl. 139. st. 2. i 4. Kaznenog zakona i jednog kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari iz odredbe članka 331. stavak 3. Kaznenog zakona, nakon provedenog prvog ispitivanja osumnjičenika, predložilo određivanje istražnog zatvora. (4. 7. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik od travnja do kraja lipnja 2019. godine, u četiri navrata prijetio svom sinu da će ga usmrtiti i teško tjelesno ozlijediti što je kod oštećenika izazvalo osjećaj straha, nesigurnosti i bojazni za život. Osnovano se sumnja i da je osumnjičenik na adresi prebivališta u Novom Vinodolskom neovlašteno posjedovao veću količinu vatrenog oružja i streljiva.
Sudac istrage prihvatio je prijedlog ovog državnog odvjetništva i odredio istražni zatvor protiv osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku).