Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Ispitan 39-godišnjak zbog prijevara u gospodarskom poslovanju i određen istražni zatvor

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske protiv državljanina Republike Hrvatske (1980.) i pravne osobe sa sjedištem u mjestu Čavle zbog osnovane sumnje u počinjenje osam kaznenih djela prijevare u gospodarskom poslovanju iz članka 247. stavak 1. Kaznenog zakona u vezi članka 51. stavak 1. KZ-a, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenika. (4. 9. 2020.)

Postoji osnovana sumnja da je 39-godišnjak od 18. svibnja 2019. do 10. kolovoza 2020., kao odgovorna osoba trgovačkog društva sa sjedištem u mjestu Čavle i s ciljem da tom trgovačkom društvu pribavi protupravnu imovinsku korist, oglašavao iznajmljivanje građevinske skele i prodaju stvari nakon čega bi po pozivima zainteresiranih osoba tražio uplatu novčanih iznosa na ime predujma za uslugu iznajmljivanja ili kupnje stvari znajući da dogovorenu uslugu neće obaviti odnosno da neće predati kupljene stvari u posjed oštećenicima. Osnovano se sumnja da je na taj način oštećenicima pričinio ukupnu materijalnu štetu u iznosu većem od 145.000,00 kuna.
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku) koji je sudac istrage prihvatio te je osumnjičeniku odredio istražni zatvor.