Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Predložen istražni zatvor protiv 36-godišnjaka zbog teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti

Nakon kriminalističkog istraživanja, policijski službenici PU Primorsko-goranske su uhitili sirijskog državljanina (1977.), zapovjednika broda "Polaris 2", koji je potom ispitan u Općinskom državnom odvjetništvu u Rijeci zbog osnova sumnje na učin teškog kaznenog djela  protiv opće sigurnosti iz čl. 222. stavak 3. i 4. Kaznenog zakona. (5. 4. 2013.)

Postoji osnova sumnje da je 36-godišnjak 3. travnja 2013. u Rijeci, na pristaništu luke Rijeka; postupajući protivno odredbama Pomorskog zakonika i Zakona o zaštiti na radu; propustio provesti mjere za zaštitu zdravlja i sigurnost ljudi olako držeći da time neće ugroziti sigurnost i život radnika pa je pri obavljanju poslova na ručnom prebacivanju i slaganju bala sijena kooperant "Luke Rijeka" S. J. propao kroz otvor između zaštitne ograde i pao na tlo palube br. 2 te zadobio višestruke ozljede glave od kojih je na mjestu događaja preminuo.
Po prijedlogu Općinskog državnog odvjetništva u Rijeci sudac istrage odredio je istražni zatvor protiv osumnjičenika zbog opasnosti od bijega (članak 123. stavak 1. ZKP-a).