Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci
Podignuta optužnica protiv D. V. zbog ubojstva i pokušaja ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci podiglo je pred Županijskim sudom u Rijeci optužnicu protiv 30-godišnjeg hrvatskog državljana D. V. zbog počinjenja kaznenog djela ubojstva iz čl. 90. Kaznenog zakona i ubojstva u pokušaju iz čl. 90. u svezi čl. 33. KZ-a. (5. 5. 2011.)

Okrivljenom se stavlja na teret da je 5. studenog 2010. u Matuljima u ugostiteljskom objektu nakon verbalnog i fizičkog sukoba s dvojicom braće, u nakani da ih liši života, iz pištolja marke Crvena zastava prema njima ispalio više metaka od kojih su dva pogodila A. K. zadavši mu prostrijel srca, osrčja i oba pluća te u predjelu lijevog ramena uslijed kojih ozljeda je preminuo na mjestu događaja. Dva su metka pogodila S. K. nanijevši mu ustrijelnu ranu trbuha te prostrijelnu ranu lijeve podlaktice kao i ustrijelnu ranu prsnog koša što je rezultiralo brojnim teškim i po život opasnim ozljedama.
Predloženo je da se protiv okrivljenika produlji pritvor zbog postojanja posebno teških okolnosti djela (čl. 102. st. 1. toč. 4. ZKP-a).