Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Predložen istražni zatvor protiv 18-godišnjaka zbog razbojništva

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske protiv hrvatskog državljanina (2001.) zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela razbojništva iz članka 230. stavak 1. Kaznenog zakona, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenika. (5. 7. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 3. srpnja 2019. u Rijeci, zajedno i dogovorno sa za sada nepoznatim muškim osobama, u nakani da se domogne novca i drugih vrjednijih stvari, fizički napao oštećenika kojeg su udarcima i povlačenjem srušili na pod gdje su ga nastavili udarati nogama. Dok se on branio od udaraca, osnovano se sumnja da su mu iz ruksaka uzeli novčani iznos od 500,00 kuna, punjač za mobitel, bankovnu karticu i natikače.
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci je podnijet prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od  utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku).