Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Ispitan 63-godišnjak zbog kaznenog djela prijetnje

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske protiv hrvatskog državljanina (1954.) zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela prijetnje iz čl. 139. st. 2. Kaznenog zakona, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenika. (7. 7. 2017.)
Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik od svibnja do početka srpnja 2017. godine u Rijeci; u nakani da zastraši dvojicu oštećenika koji su kao svjedoci ispitani u kaznenom postupku koji se protiv njega vodi pred Županijskim sudom u Rijeci zbog kaznenog djela ubojstva u pokušaju; 28. lipnja 2017. putem trećih osoba poručio 51-godišnjaku da će ga on i njegovi prijatelji "skratiti za glavu", te da mu je 5. srpnja 2017. prišao s nožem u ruci i prijeteći ga gledao. Osnovano se sumnja da je osumnjičenik tijekom svibnja, tijekom verbalnog sukoba uz uvrede i psovke, rekao 55-godišnjem oštećeniku da će ga zaklati i da ima ekipu koja će ga polomiti te da je potom, krajem lipnja, slične mu prijetnje uputio i putem treće osobe.
Osnovano se sumnja da je ovakvim postupanjem kod obojice oštećenika izazvao opravdan osjećaj straha, nesigurnosti i bojazni za život.
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. t. 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku) koji je sudac istrage odbio. Državno odvjetništvo će na tu odluku suca istrage izjaviti žalbu.